Prodajna mjesta Test vožnja Zatražite ponudu

  • Informacije o modelu
  • Cjenovnik
  • Brošure

NOVI CITROËN C4 CACTUS

Citroën predstavlja javnosti svoju najnoviju kompaktnu limuzinu C4 Cactus sa petoro vrata. S ovom radikalnom promjenom C4 Cactus će preuzeti zapovjedi svog automobilskog segmenta s aspekta tehnologija i motora, a istovremeno će zbog svojih jedinstvenih karakterističnih poteza i udobnosti još uvijek u velikoj mjeri odstupati od konkurenata. Novi C4 Cactus, koji je opremljen ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima i sjedalima Advanced Comfort, je ultra udobna limuzina sa petoro vrata koja će u prvom kvartalu 2018. prouzrokovati veliki preokret na tržištu. OTVORENE NARUDŽBE

POGLEDAJTE VIDEO SNIMKU!

 

DIZAJN SPOLJAŠNOSTI

Novi Citroën C4 Cactus će u segment kompaktnih limuzina sa petoro vrata unijeti vjetar svježine i originalnosti. Odlikuje se pročišćenim i monolitnim oblikom karoserije na kojoj su ispostavljeni grafički elementi karakteristični za marku Citroën koji naglašavaju tekuće linije karoserije, kao što su na primjer zaštite Airbump® na donjem dijelu vrata, neprekinuta staklena površina i lebdeći krov, a također i prednji dio u dva nivoa i svjetlosni potpis sa 3D učinkom odnosno široki svjetlosni potpis s LED diodama sa 3D učinkom na zadnjem dijelu. 

Novi C4 Cactus nudi 31 kombinacija za individualizaciju spoljašnjosti sa devet boja karoserije i četiri paketa u boji koji sadrže elegantne dodatke u bojama.
 

GENEZA NOVOG CITROËNA C4 CACTUS

 
 
 
 
 

JEDINSTVENI KARAKTERISTIČNI POTEZI I ODVAŽAN KARAKTER

Novi Citroën C4 Cactus predstavlja nam se s modernim i pročišćenim dizajnom i upadljivim grafičkim elementima koji odlikuju njegove jedinstvene karakterne linije:

  • lebdeći krov zahvaljujući 360-stupanjskoj povezanosti staklenih površina,
  • prelijevajući profil kojeg naglašavaju nove tanje zaštite Airbump® na donjim dijelovima vrata i zaštite na blatobranskim koševima za bolju dinamičnost i optimalnu zaštitu posebno u urbanim središtima.

Kompaktne gabaritne dimenzije i veliki međuosovinski razmak osiguravaju dinamičnost i okretljivost, kako u gradu tako i na otvorenoj cesti, a također i obilje prostora u unutrašnjosti za sve putnike.

Obnovljen i širi prednji dio ima nova dnevna LED svjetla koja su ugrađena u produžetku logotipa dvostruke strelice i zaobljeno se rasprostiru duž cijele širine vozila, zaobljene prednje farove koje krase umetci u svjetlećoj crnoj boji i odbojnik u boji karoserije s bočnim zračnim otvorima za još više dinamičnosti.

Zadnji dio ponosno odražava limuzinski karakter vozila preko prtljažnih vrata s mekanim i pročišćenim linijama u boji karoserije koje naglašavaju nova zadnja LED svjetla sa 3D učinkom koja imaju do detalja usavršen i dorađen oblik i na izgled raširuju vozilo i nadahnjuju ga modernijim izgledom.

 

INDIVIDUALIZACIJA IZGLEDA I ELEGANCIJA

Novi C4 Cactus nudi 31 kombinacija za individualizaciju spoljašnjosti:

  • sa devet boja karoserije,
  • četiri paketa u boji koji sadrže elegantne dodatke u bojama: Glossy Black, Silver Chrome, Anodised White i Anodised Deep Red.

Promišljeno odmjereni dodaci u boji stvaraju kontrast s karoserijom i sofisticirano naglašavaju zaštite Airbump® na donjim dijelovima prednjih vrata i donji dio prednjeg odbojnika.

S aluminijskim felgama, koje su dostupne u različitim bojama, a za određene izvedbe i s dijamantnom obradom, ponuđeno nam je još više mogućnosti za individualizaciju izgleda.

 

1 LIMUZINA SA PETORO VRATA, 5 KOMBINACIJA UNUTRAŠNJOSTI

Korišteni materijali u putničkom prostoru su prijatni na izgled i dodir, što posebno važi za oblogu armaturne ploče od mekanog teksturiranog materijala koji se slaže sa sjedalima. Za novo vozilo C4 Cactus je prema izboru dostupno pet elegantnih i toplih kombinacija unutrašnjosti s kojima možemo prilagoditi putnički prostor svom izgledu:

HYPE RED

Kombinacija unutrašnjosti Hype Red je isto tako ekskluzivno visoko cjenovnog izgleda sa sjedalima u napa koži Beige i tkanini Beige, ukrasnom trakom od alcantare u tamno crvenoj boji na gornjem dijelu naslona, armaturnom pločom tamno crvene boje i naslonima za ruke i pojasevima na vratima u bež boji, kao i sa pretincem za sitnice Top Box.

HYPE GREY

Kombinacija unutrašnjosti Hype Grey izražava eleganciju visoke klase sa sjedalima u zrnastoj koži Black, armaturnom pločom sive boje i naslonima za ruke i pojasevima na vratima u sivoj boji, kao i sa pretincem za sitnice Top Box.

WILD GREY

Kombinacija unutrašnjosti Wild Grey izražava puno vitalnosti i dinamičnosti sa sjedalima u tkanini Silica Grey, ukrasnom trakom svjetlo sive boje na gornjem dijelu naslona, armaturnom pločom sive boje i naslonima za ruke i pojasevima na vratima u sivoj boji, kao i sa pretincem za sitnice Top Box.

METROPOLITAN RED

Kombinacija unutrašnjosti Metropolitan Red pročišćenog i elegantnog izgleda daje prednost prostranosti sa sjedalima u tkanini Silica Beige, ukrasnom trakom tamno crvene boje na gornjem dijelu naslona, armaturnom pločom tamno crvene boje i naslonima za ruke i pojasevima na vratima u bež boji, kao i sa pretincem za sitnice Top Box.

SERIJSKA

Serijska kombinacija unutrašnjosti za koju su karakteristične pročišćene i umirene linije spaja sjedala u tkanini Mica Grey, armaturnu ploču sive boje i pojaseve na vratima u sivoj boji.

 

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Citroën koji je uvijek vjeran svojim genima neprestano razvija nove inovacije za povećanje udobnosti u automobilu. Novi Citroën C4 Cactus će donijeti udobnost novih dimenzija. U Evropi će kao prvi uvesti ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima (Progressive Hydraulic Cushions™ - PHC) koji široj javnosti daju pristup učinku letećeg tepiha i premijerno na svijetu sjedala Advanced Comfort koja pružaju do sada još neviđenu razinu udobnosti za sjedenje i vožnju. Novi C4 Cactus, koji se odlikuje jedinstvenim dizajnom, je ultra udobna limuzina sa petoro vrata koja će prouzrokovati veliki preokret na tržištu kompaktnih vozila.

 

OVJES S PROGRESIVNIM HIDRAULIČNIM GRANIČNICIMA™

Ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima ublažava i apsorbira veće deformacije i također manje nepravilnosti na putu kako bi putnici imali osjećaj letenja iznad ceste, pružajući pri tom izvanrednu dinamičnost i ponašanje na cesti. Princip djelovanja ovog sistema je potpuno jednostavan. Dok klasični ovjes čine amortizer, opruga i mehanički graničnik, ovjes kojeg je razvio Citroën ima i dodatna dva hidraulična graničnika, jednog za rastezanje i drugog za kompresiju.

 

SJEDALA ADVANCED COMFORT

Inovativni dizajn koji spaja pjenastu gumu visoke gustoće na sredini sjedala i teksturiranu pjenastu oblogu na površini je garancija za stalnu mekoću i dobru podlogu sjedišta.

U kombinaciji sa širokim i vizualno udobnim sjedalima, dizajn nudi osjećaj udobnosti kojeg ćete znati cijeniti na kratkim i dugim putovanjima. * Oprema je dostupna uz doplatu.

 

NOVI CITROËN C4 CACTUS Advanced Comfort (animirano)

 

ZASTAKLJENI PANORAMSKI KROV S VISOKOM TOPLOTNOM ZAŠTITOM

Zahvaljujući panoramskom staklenom krovu, novi Citroën C4 Cactus nudi uvijek dovoljno svjetlosti u putničkom prostoru i svim putnicima pruža ugodan osjećaj prostranosti i pobrinut će se za dobro raspoloženje. Krov je izrađen od tehnološko naprednog stakla s visoko toplotnom zaštitom koja omogućava prolazak svjetlosti bez opasnosti od bliještanja, blokira toplotu i pruža zaštitu od UV zračenja. Zahvaljujući ovoj tehnologiji nije bilo potrebno ugrađivanje sjenila u vozilo, a nudi iste akustičke i toplotne učinkovitosti kao i klasičan krov.

ZVUČNA IZOLACIJA

Zvučna izolacija je jedan od neophodno potrebnih elemenata udobnosti u vožnji. Za novo vozilo C4 Cactus je bila sprovedena produbljena studija o akustici: deblja stakla, uokvirena zadnja stakla, brtve oko svih dijelova koji se otvaraju, zvučno izolirano vjetrobransko staklo, dodatni materijal na pregradnoj stijeni putničkog prostora i na podu. Novi C4 Cactus nudi putnicima optimiziranu izolaciju od ceste.

 

EFIKASNA I MAŠTOVITA MJESTA ZA ODLAGANJE

Novi Citroën C4 Cactus je opremljen brojnim maštovitim i funkcionalnim mjestima za odlaganje, koja su prigodno raspoređena po cijelom putničkom prostoru: mjesto za odlaganje gdje možemo odložiti svoj telefon u neposrednoj blizini priključka USB.

Prtljažnik je nadasve prostran zbog svog uglastog oblika koji olakšava utovar bilo kakvih predmeta i uz povezanost sa zadnjom klupom za sjedenje djeljivom u omjeru 1/3 – 2/3 nudi čak 358 litara zapremine koju je moguće nakon preklapanja klupe za sjedenje raširiti sve do 1170 litara.

U predjelu armaturne ploče nalazi se veliki pretinac za sitnice s poklopcem Top Box i to naspram suvozača na dohvat ruke vozaču, a također i veliko mjesto za odlaganje s protivkliznom oblogom koje se nalazi u donjem dijelu na suvozačevoj strani.

 

TEHNOLOGIJE
ZA BEZBRIŽNE DOŽIVLJAJE NA CESTI

Novi Citroën C4 Cactus nudi sisteme za pomoć u vožnji koji nam u svakodnevnom životu pružaju osjećaj sigurnosti i bezbrižnosti, pomažu u nadvladavanju pospanosti odnosno trenutke nepažnje za volanom i upozoravaju nas na opasnost od prometnih nesreća.

Svojim putnicima nudi tri tehnologije za povezivanje koje će putnicima omogućiti uspostavljanje veze između digitalnog svijeta i vozila. Ostanite povezani, razmjenjujte informacije, pretražujte po internetu i priuštite si opuštanje zahvaljujući tehnologiji Citroën Connect Nav, funkcije Mirror Screen s protokolima Android Auto, Apple Car Play™ i MirrorLink® i sistemu Citroën Connect Box.

 
 

Active Safety Brake

Smanjuje opasnost od sudara s prednje strane putem automatskog kočenja umjesto vozača, kada brzina premaši 5 km/h.

Upozorenje na vozačevu nepažnju

Upozori vozača kad mu padne pažnja putem utvrđivanja odstupanja u smjeru vožnje uzimajući u obzir podne oznake na brzim cestama pri brzini iznad 65 km/h.

 

POVEZLJIVOST I INTUITIVNOST

Mirror Screen

Mirror Screen sa protokolima Android Auto, Apple CarPlay™ i MirrorLink®. Funkcija Mirror Screen putem USB veze pruža mogućnost dvostrukog prikaza na ekranu na dodir novog Citroëna C4 Cactus odnosno mogućnost da se na njega prenese prikaz s kompatibilnog pametnog telefona. Osim toga, omogućava vam i listanje multimedijskih sadržaja kao i neposredno i jednostavno upravljanje pametnim telefonom i kompatibilnim aplikacijama preko ekrana na dodir. Ovisno o priključenom pametnom telefonu, kompatibilne aplikacije se mogu upravljati i glasom zahvaljujući sistemu za prepoznavanje govora. Mirror Screen djeluje s tehnologijama Apple CarPlay™, Android Auto i MirrorLink®.

CITROËN Connect Nav

Povezivi navigacijski sistem 3D djeluje u vezi sa 7-inčnim ekranom na dodir s kapacitativnom tehnologijom i opremljen je funkcijom glasovnog prepoznavanja za upravljanje funkcijama navigacije, telefona i medijskih uređaja bez skretanja pogleda s ceste. Navigacijski sistem nove generacije djeluje u vezi s povezivim uslugama kao što je TomTom Traffic koji posreduje prometne informacije u realnom vremenu, lokaciju i cijene benzinskih servisa i parkirališta, informacije o vremenskoj prognozi a također i potraži lokalne interesne točke i opasne dijelove ceste.

CITROËN Connect Box

Usluge za poziv u nuždi i poziv automobilske asistencije s geolokacijom vozila. U slučaju prometne nesreće ili u bilo kojoj drugoj situaciji kada se pokaže potreba za brzom intervencijom, usluga obavještava nadležne intervencijske službe i to automatski ili kad putnik vozila pritisne na taster «SOS». Za ovu besplatnu uslugu, koja je dostupna 24 sata dnevno, svaki dan u tjednu, nije potrebno sklapanje nikakvog pretplatničkog odnosa. S obzirom da želimo našim klijentima ponuditi još udobniju i bezbrižniju vožnju, mogu kontaktirati call centar za pomoć i dugim pritiskom na taster "dvostruke strelice".

 

MOTORI
EKO UČINKOVITOST I UŽICI U VOŽNJI

Reagiranje, ubrzanja, ubrzavanja i užici v vožnji su još snažniji zahvaljujući spajanju lake i učinkovite konstrukcijske osnove i motorima posljednje generacije s najsavremenijim tehnologijama. Benzinski motori posljednje generacije PureTech koji su izabrani za motor godine i dizelski motori BlueHDi odgovaraju evropskom zakonodavstvu Euro 6 usmjereni u smanjenje emisija dušikovih oksida NOX i smanjenje potrošnje goriva.

Mjenjač EAT6 u kombinaciji s motorom PureTech 110 S&S omogućuje brže mijenjanje brzina, a istovremeno s tim pruža nesmetano i udobno korištenje na vrhunskom nivou. Novi Citroën C4 Cactus je dostupan i s motorom PureTech 130 S&S BVM6.

Cjenovnik vozila

*Redovne cijene vozila po cjenovniku ne uključuju promocijski popust. Za promocijske cijene vozila, obratite se našim ovlaštenim Citroën konesionarima.

Cjenovnik sadrži:

  • Cjenovnik vozila
  • Cjenovnik doplative opreme
  • Cjenovnik produžene garancije

Cijene vozila su izražene u KM sa uračunatim troškovima transporta.
Cijene su informativne i zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Svi naši cjenovnici su kreirani u PDF formatu. Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...

 

PDF katalozi

 

 

Sve naši brošure i katalozi su kreirani u PDF formatu.
Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...