Novi Električni Citroen BerlingoProdajna mjesta Test vožnja Zatražite ponudu

 • Informacije o modelu
 • Cjenovnik

NOVI CITROËN Ë-BERLINGO,
100% ELEKTRIČNI, 200% OBITELJSKI

SVESTRANO, PRAKTIČNO, PROSTORNO

Citroën, kao osnivač segmenta vozila za slobodno vrijeme iz 1996. godine, predstavlja nam svog Berlinga koji je očuvao sve adute prethodnih generacija, a osim toga nudi još više modernih funkcija. Novi Citroën Berlingo donosi inovativan i odvažan odgovor s aspekta dizajna, modularnosti i praktičnosti. Ovaj prodajni argument Berlingo čini još privlačnijim na svom tržištu jer je takvih ponuda sve manje. Dolazak električne verzije Berlinga predstavlja važnu prekretnicu. Riječ je o suvremenom odgovoru na izazove okoliša, koji vrlo snažno utječu na takve oblike karoserije, a koji se dopada kupcima koji su snažno vezani uz prirodu, kojima utjecaj na okoliš puno znači i koji žele imati što manji utjecaj na okoliš. Kombinirajući ugodno s korisnim, rješenje je opremljeno najboljom električnom tehnologijom i nudi još bezbrižniju i glatku vožnju, zadržavajući sve funkcionalnosti Berlinga.

 

ELEKTRIČNI
MOTOR

ODLIČAN
IZGLED

 

OPTIMALNA
MODULARNOST

 

ODLIČNA
POVEZLJIVOST

 
 
 

NOVI CITROËN Ë-BERLINGO ELECTRIC ZA VAŠ UKUS

7 BOJA KAROSERIJA

ë-Berlingo je prepoznatljiv po nekoliko vanjskih simbola električnog pogona: električni pogon simbolizira monogram "ë", koji se nalazi na ukrasnoj maski s preuređenim logotipom sa dvostrukom strelicom i ispred naziva modela na vratima prtljažnika, kao i specijalni ukrasni dodaci "Anodised Blue" na branicima i Airbump® bočnim štitnicima.

Ovaj “električni” potpis osigurava savršenu harmoniju sa širokim rasponom od 7 boja karoserije: bijela Banquise, pješčana Sable, siva Artense, siva Platinum, ponoćno plava Nuit, oker Cupitre, crna Perla Nera.

 

CITROËN Ë-BERLINGO SA PAKETOM XTR

Citroën ë-Berlingo Electric sa XTR paketom se sastoji od:
  • narandžasti paket, vidljiv na rubovima svjetala za maglu i Airbumps®
  • kućišta ogledala u crnoj Onyx Black;
  • ukrasni dodaci na panelima vrata zelene boje Green;
  • armatura u tamno zelenoj j boji Green;
  • unutrašnjost presvlake XTR Line Green s narančastom prugom na prednjim i stražnjim sjedalima.
 

3 UNUTRAŠNJOSTI, PUTNIČKI PROSTOR PO VAŠEM IZBORU

Na vama je da odaberete unutarnje presvlake po vašem izboru.
Za Citroën ë-Berlingo dostupna su 3 interijera:
 • Presvlake u tekstilu Mica Green;
 • Presvlake Metropolitan Grey;
 • Presvlake Line Green (u XTR paketu).
 
 
 
 
 

PROMIŠLJENI PROSTORI ZA ODLAGANJE

Na strani suvozača, Top Box nudi veliki zatvoreni i rashlađeni prostor za odlaganje stvari na vrhu armaturke.

Velikodušan, visoki prostor za odlaganje stvari na središnjoj konzoli dopunjuje nekoliko korisnih prostora za odlaganje stvari za cijelu porodicu. Modutop® uključuje prostor za odlaganje do kojeg se može doći sa zadnjih sedišta ili iz prtljažnika.

 

3 STRAŽNJA SJEDALA

U stražnjem dijelu novog Citroëna ë-Berlinga svi uživaju u istoj udobnosti, bez obzira na sjedalo, zahvaljujući tri pojedinačna sjedala iste širine.
Također nude dovoljno prostora za koljena, kako u konfiguraciji s 5 i 7 sjedala, tako i u M i XL veličinama.
Svako pojedinačno sjedalo može se preklopiti do poda.
 

BOČNA KLIZNA VRATA

Citroën ë-Berlingo ima prvoklasnu pristupačnost sa dvoja bočna klizna vrata.

OTVARANJE PROZORA PRTLJAŽNOG PROSTORA

Širina prtljažnika je optimizovana za maksimalnu praktičnost. Stražnji prozor se može otvoriti radi lakšeg pristupa prtljažnika.

 

LEGENDARNO VOZILO ZA SLOBODNO VRIJEME

Citroën Berlingo je legenda među vozilima za slobodno vrijeme. Citroën ë-Berlingo ima robusnu i inovativnu morfologiju. Moderan i razigran model dostupan je u dvije duljine: standardnoj M verziji, dužine 4,40 m, i novoj XL verziji, dužine 4,75 m.

Obje verzije duljine omogućuju prijevoz do 5 ili do 7 osoba.

Prednji dio Citroën ë-Berling ističe se svojim prepoznatljivim stilskim značajkama: višom i kraćom haubom, prednjim dijelom u skladu s identitetom marke Citroën i dvoslojnim svjetlosnim potpisom te vjetrobranom pomaknutim naprijed za više prostora i svjetlo.

Oblik karoserije naglašen je nosivim šipkama krovnog nosača i elementima dizajna Airbump® koji naglašavaju njegov robustan izgled, a ujedno štite karoseriju.

 

NAPREDNA TEHNOLOGIJA
ZA PAŽLJIV OSJEĆAJ

Pored kontrolera funkcije ë-Toggle za podešavanje automatskog mjenjača i odabira načina vožnje, novi Citroën ë-Berlingo nudi i nove funkcije:

 • 8-inčni ekran osjetljiv na dodir ë-Berlinga ima novi odjeljak "Energija" u svom meniju, koji omogućava pristup posebnim električnim funkcijama vozila, kao što je protok energije (pokazuje rad električnog pogona u realnom vremenu zajedno sa odabranom vožnjom stil, električni motor i nivo napunjenosti baterije), statistike potrošnje (kao što je prosječna potrošnja na cesti izražena u kWh / 100 km) ili uključivanje odloženog punjenja i klimatizacije
 • 10-inčna digitalna instrument tabla visoke rezolucije (standardna na Feel Pack-u) za optimalan kvalitet prikaza i moderan i brz prikaz korisnih informacija za pomoć u vožnji i navigaciji.
 

TEHNOLOGIJE POMOĆI VOZAČU
BEZBEDNOST I DOBAR OSJEĆAJ TOKOM VOŽNJE

HEAD-UP
DISPLEY

Zahvaljujući ovoj opremi, vozač ne mora da skreće pogled sa puta, jer se sve bitne informacije o vožnji projektuju na providnom ekranu u njegovom vidnom polju.

UPOZORENJE O
RIZIKU OD SUDARA

Ovo upozorenje vam pomaže da poštujete sigurnosne udaljenosti i upozorava vas kada postoji opasnost od sudara.

ACTIVE
SAFETY BRAKE

Ovo je sistem kočenja u slučaju nužde koji smanjuje rizik od sudara vozila. Radi pri brzinama od 5 km/h i više, ali radi sa nepokretnim ili pokretnim objektima i pješacima. Ako sistem otkrije opasnost od sudara, upozorava vozača.

PREPOZNAVANJE
SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA

Sistem prepoznaje znakove ograničenja brzine u saobraćaju i prikazuje ovu informaciju vozaču na instrument tabli i na transparentnom head-up displeju.

GRIP CONTROL SA
HILL ASSIST DESCENT

Ovaj sistem optimizuje prianjanje prednjih točkova u odnosu na teren i održava vozilo pri malim brzinama, čak i na strmoj padini.

HANDSFREE ULAZAK
I POKRETANJE

Ova funkcija automatski zaključava i otključava vrata vozila kada im se vozač približi ili udalji. Sve što treba da uradite je da nosite ključ sa sobom.

PARK
ASSIST

Ovo je aktivni sustav za pomoć pri uzdužnom i pravokutnom parkiranju. Na zahtjev vozača automatski pronalazi parkirno mjesto i upravlja upravljačkim mehanizmom kako bi osigurao sigurno parkiranje. Sve što vozač treba učiniti je uključiti vožnju unatrag, a zatim ubrzati ili kočiti.

KAMERA SA
TOP REAR VISION

Video pomoć za izvođenje svih manevara pri maloj brzini se aktivira automatski pri hodu unazad ili je vozač može aktivirati ručno. Ekran osetljiv na dodir prikazuje sliku sa vrha ë-Berlinga i okoline pod uglom od 360° zahvaljujući četiri kamere visoke rezolucije.

 
 

AUTOMATSKI MJENJAČ

NOVA UPRAVLJAČKA RUČICA Ë-TOGGLE

Na središnjoj konzoli funkcijska tipka ë-Toggle upravlja postavkama automatskog mjenjača (R, N i D) pomoću kojih možete jednostavno odabrati stupanj prijenosa za vožnju unatrag, u praznom hodu ili naprijed. Na ručici mjenjača nalaze se dva osvijetljena gumba:
 • P (Parking) za uključivanje načina parkiranja
 • B (break) za aktiviranje načina kočenja u kojem vozilo stvara više energije tijekom usporavanja.
 

SLOBODA KRETANJA NA ELEKTRIČNI NAČIN

3 NAČINA VOŽNJE

Sve je osmišljeno kako bi novi Citroën ë-Berlingo bio lakši za korištenje. Njegova središnja konzola uključuje birač načina vožnje između:

 • Normal u kojem imate najbolji omjer između dometa i dinamičkih performansi,
 • Eko za optimalnu potrošnju energije,
 • Power, u kojoj performanse zasnovane na maksimalnoj snazi ​​i obrtnom momentu imaju prednost.

Elektromotor kontrolira vuču prema odabranom načinu vožnje i uvjetima vožnje. Njegova snaga od 100 kW (136 KS) / 260 Nm omogućava vam da postignete maksimalnu brzinu od 135 km/h, bez obzira na metodu koja se koristi.

ZA JOŠ VEĆU UDOBNOST

LAKO PUNJENJE I KONTROLISANI TROŠKOVI

Novi Citroën ë-Berlingo ima dvije korisne svakodnevne funkcije:

 • odloženo punjenje za podešavanje vremena odgode punjenja baterije kada je struja najjeftinija,
 • prethodno podešavanje klima uređaja ili grijanja putničkog prostora prije polaska kada je vozilo još uvijek priključeno na električnu mrežu. Osim udobnosti koju osjećate pri ulasku u vozilo, energija potrebna za napajanje crpi se direktno iz mreže, čime se također maksimizira autonomija vozila.
 

DOMET DO 280 KM

Kupci vozila za slobodno vrijeme imaju raznoliku potrebu za mobilnošću, koja mora odgovarati njihovim brojnim aktivnostima na kraćim ili dužim putovanjima. ë-Berlingo je vrsta kameleona koji se od danas do sutra prilagođava različitim potrebama. Na taj način svojim korisnicima omogućuje pristup gradskim središtima u kojima vrijede ograničenja prometnog režima, a nudi im i mogućnost bezbrižne vožnje za širok raspon aktivnosti. Ovisno o profilu vožnje, s 50 kWh litij-ionskom baterijom od ë-Berlinga (1) može se voziti do 280 km. ë-Berlingo je nabavio najbolju električnu tehnologiju i nudi isti pogonski sklop i bateriju za oba oblika karoserije.
Kako bi osigurao maksimalan domet, pogonski sklop ë-Berlinga stvara energiju tijekom faza kočenja ili usporavanja vozila. Nakon uključivanja tipke B na središnjoj konzoli, pokreće se ubrzana proizvodnja energije. Pokriven je jamstvom u trajanju od 8 godina ili 160.000 km. Jamstvo na bateriju, ako se pravilno koristi, jamči da je stanje baterije u roku od osam godina (ili do 160.000 kilometara, što god nastupi prije) najmanje 70% kapaciteta.

 

RJEŠENJA ZA PUNJENJE

JEDNOSTAVNO I PRAKTIČNO

Korisnici Ë-Berlinga uglavnom posjeduju obiteljsku kuću i stoga lak pristup punjenju. Dostupne su 3 opcije punjenja. Green’Up utičnica na kojoj se baterija može puniti uglavnom noću, tako da je vozilo spremno za upotrebu sljedećeg radnog dana.

 • Za punjenje na kućnom priključku potrebno je koristiti mode 2 kabl (dostupan kao standard) za korištenje kod kuće, na radnom mjestu ili na parkingu. Ovaj način punjenja pogodan je za klasičnu kućnu utičnicu od 8 A ili za snažniju utičnicu od 16 A (jedinica + Green'Up utičnica), gdje se punjenje vrši upola kraće, tako da se baterija 100% napuni za manje od 15 sati.
 • Za brzo privatno ili javno punjenje potrebno je ugraditi WallBox stanicu za punjenje snage od 3,7 do 22 kW i nabaviti kabl za mod 3 (uz doplatu). Baterija se puni od 0 do 100% za 7 i po sati (monofazni WallBox 7,4 kW) ili za 5 sati (trofazni WallBox 11kW).
 • Ekstremno brzo punjenje na javnoj punionici snage do 100 kW može se izvesti uz pomoć 4 kabla integrisanog u stanicu za punjenje. Baterija od 50 kWh može se napuniti do 80% za 30 minuta.

ë-Berlingo ima najkraće vrijeme ubrzanja u svom automobilskom segmentu.

 

INSTALACIJA STANICE ZA PUNJENJE

Citroën je sklopio partnerstvo sa GIA SERVIS d.o.o., koji će vam ponuditi najpogodnije rješenje za ugradnju vaše stanice za punjenje. Uvjeravamo vas da će vaša montaža biti kvalitetna, pristupačna i u skladu sa uslovima opšte garancije vozila.

 
 
 
 

Cjenovnik vozila od 27.09.2023.

*Molimo Vas da nakon otvaranja cjenovnika osvježite memoriju Vašeg preglednika pritiskom na tipku F5 kako bi sistem učitao važeću verziju cjenovnika.

*Redovne cijene vozila po cjenovniku ne uključuju promocijski popust. Za promocijske cijene vozila, obratite se našim ovlaštenim Citroën konesionarima.

Cjenovnik sadrži:

 • Cjenovnik vozila
 • Cjenovnik doplative opreme
 • Cjenovnik produžene garancije

Cijene vozila su izražene u KM sa uračunatim troškovima transporta.
Cijene su informativne i zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Svi naši cjenovnici su kreirani u PDF formatu. Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...