• 1


 • Informacije o modelu
 • Cjenovnik
 • Video galerija
 • Brošure i dodatna oprema

NOVI CITROËN BERLINGO VAN (otvorene narudžbe)

Legendarni Citroën Berlingo, koji je lansiran 1996. godine i proizveden u više od 1,5 miliona primjeraka, otkriva nam treću generaciju nazvanu Berlingo Van. Novi Berlingo Van će napraviti veliki generacijski skok s aspekta stilskog dizajna, opreme i modularnosti. Idealan partner svih profesionalnih korisnika.

POGLEDAJTE GA NA VIDEO SNIMKU

 

Citroën, partner obrtnika već 100 godina

Historija malih furgona marke Citroën počela je sredinom 20. stoljeća. Berlingo je izašao iz dugogodišnjeg prodajnog programa čiji počeci sežu u 1928. godinu s furgonom C4. 1950. godine predstavljen je slavni mali furgon 2 CV, to je bila 100 % gospodarska verzija kultnog modela 2CV koji danas važi za zaista pravu legendu. 

1978. godine model Acadiane naslijedio je malog furgona 2 CV.

Pravi preokret dogodio se osamdesetih godina prethodnog stoljeća s novom ponudom: Tokom 22 godina proizvedeno je 1,18 miliona modela Citroën C15.

Druga velika revolucija, koja se dogodila krajem 20. stoljeća, zove se Berlingo! Prva generacija koja je lansirana u julu 1996. godine ponovo je potpuno preokrenula uspostavljene zapovjedi segmenta, jer je ponudila više elegancije i udobnosti. Berlingo je bio prava inovacija s posebnim oblikom karoserije i integriranim teretnim prostorom koji je isključivo njegova tajna. Njegovo ime je tokom vremena postalo sinonim za uzor automobilskog segmenta.

 

DIZAJN

 

Izdržljiv i zaštitni novi Berlingo Van dobio je moderan i energičan stilski dizajn spoljašnjosti s pročišćenim linijama bez trunke agresivnosti.

 • Prednji dio je usklađen s izgledom marke Citroën i njegovim velikim bratom Citroënom Jumpy: visok i kratak poklopac motornog prostora, široki optički blokovi.
 • Iz profila se razotkrivaju tekuće linije i dorađene bočne stranice. To je garancija za praktičnost i prostranu unutrašnjost.
 

MODULARNOST I UDOBNOST: PO MJERI

TAKO KAO I VI, ZNA DA URADI POTPUNO SVE!

Novi Citroën Berlingo Van će kao idealni partner za svakodnevne zadatke ispuniti sve zahtjeve profesionalnih korisnika, jer nudi upravo pravo rješenje za svaku djelatnost/upotrebu: različite veličine, kabine, rasporedi. Sada je sa svojom poboljšanom ponudom učinio korak dalje: u svom prodajnom programu naime nudi dvije potpuno inovativne izvedbe: Worker i Driver.

Izvedba nazvana "Worker" namijenjena je profesionalnim korisnicima koji prevoze materijal i zaposlene na različite vrste gradilišta.

 • Kabina Extenso(R): tri prednja sjedala, kancelarija na točkovima i utovar dugih predmeta za veću modularnost.
 • Grip Control sa sistemom za pomoć pri spuštanju po nizbrdici (Hill Assist Descent), uzdignuto podvozje (+30 mm), veliki točkovi (690 mm) sa gumama Mud & Snow za bolju snagu vuče.
 • Povećano dozvoljeno opterećenje koje dostiže 1000 kg, efikasnije osvjetljenje, pričvršćujući obruči na sredini visine za veću praktičnost.

Izvedba "Driver" posebno je dizajnirana za poduzeća i njihove zaposlene koji moraju obaviti duge puteve odnosno brojne dostave u gradskim središtima.

 • Udobna vožnja
 • Akustični paket
 • Brojni sistemi pomoći u vožnji sa tehnologijom Surround Rear Vision
 • 8-inčni ekran na dodir sa povezivim autoradijem

Dobar osjećaj i praktičnost za svakodnevnu učinkovitost.

 

KABINA EXTENSO®: TRI MJESTA ZA SJEDENJE I MODULARNOST

 

Kabina Extenso® se modularno prilagođava raznim željama, jer omogućava prijevoz tri putnika ili mogućnost produžavanja dužine odnosno povećanja korisna zapremine.

Kad vam je potrebna veća utovarna dužina, bočno prednje sjedalo možete oboriti i tako kod izvedbe M dobiti 3 metara dužine, a kod izvedbe XL čak 3,4 metre.

 1. Kabina Extenso® nudi prijevoz tri putnika na prednjim sjedalima na modularnoj klupi sa dva mjesta za sjedenje.
 2. Sklopivi naslon središnjeg sjedala može obavljati funkciju mobilne kancelarije s pomičnim pisaćim stolićem. Ispod središnjeg sjedala nalazi se mjesto za odlaganje kojeg možemo zaključati s lokotom.
 3. Bočno sjedalo može se podignuti i tako osloboditi dodatnu praktičnu površinu za prijevoz i najosjetljivijih predmeta, pri čemu se utovarna zapremina poveća sa 3,3 na 3,8 m3 kod izvedbe M i sa 3,9 na 4,4 m3 kod izvedbe XL.
 

OPREMA ZA NAJRAZLIČITIJE VRSTE UPOTREBE

OPTIMALNO POBOLJŠANI DIJELOVI OTVARANJA

Za jednostavan utovar i istovar tereta bez obzira na to gdje je vozilo parkirano, novi Citroën Berlingo Van vam nudi:

 • jedna ili dvoja bočna klizna vrata s optimalnom širinom otvaranja od 675 mm i visinom od 1072 mm,
 • krilna vrata u omjeru 40/60 i sa otvaranjem pod kutom od 180°,
 • optimalnu širinu među zadnjim blatobranskim koševima.

VEOMA VELIKI TERETNI KAPACITET

Novi Citroën Berlingo Van nudi do 4,4 m3 utovarne zapremine i dozvoljeno opterećenje u rasponu od 650 kg do 1000 kg. Može biti opremljen i indikatorom preopterećenja koji korisnika obavještava o prekoračenju dozvoljenog opterećenja.

Paket za teretni prostor olakšat će vaše svakodnevne poslove, jer nudi učinkovitije osvjetljenje s LED diodama, 4 dodatna pričvršćujuća obruča i 12-voltni priključak.

 

NAŠ MOTO: UDOBNOST U UNUTRAŠNJOSTI

UDOBNOST U VOŽNJI ZA JOŠ VEĆU BEZBRIŽNOST

Novi Citroën Berlingo Van ublažava sve neravnine na cesti i to bez obzira na dane uvjete. Zasluge za optimalnu voznu udobnost imaju njegov visok položaj za vožnju, ovjes i zvučna izolacija. Sjedala se prilagođavaju svim veličinama, jer su podesiva po visini, a u predjelu lumbalnog dijela opremljena su i individualnim naslonom za ruke. Uz doplatu su dostupna i grijana sjedala. Svakodnevno ćete biti oduševljeni hands-free pristupom i pokretanjem, električnom parking kočnicom i prozirnim ekranom u boji u visini očiju, koje možete naći među 20 sistema za pomoć u vožnji koji su vam na raspolaganju.

UDOBNOST U RADU: KANCELARIJA NA TOČKOVIMA

Putnička kabina novog Citroëna Berlingo Van dizajnirana je kao kancelarija na točkovima koja vam na putu omogućava jednostavno izvođenje radnih zadataka. Pomoću 220-voltnog priključka možete napuniti prijenosno računalo, a zatim ga pospremiti u pretinac Top Box. Dostupna vam je i nadasve praktična površina za bežično punjenje pametnog telefona. Osim toga, na raspolaganju imate i dva USB priključka i dvije 12-voltne utičnice. U kabini Extenso® vaš će rad biti zaista udoban zahvaljujući pomičnom pisaćem stoliću kojeg možete koristiti kada je naslon središnjeg sjedala preklopljen.

 

PRODUŽENA KABINA: DO 5 OSOBA U VOZILU

Modularna produžena kabina je idealno rješenje za timski rad. Izvedba veličine XL nudi jedinstvenu razinu udobnosti u 2. redu sjedala i rekordno puno prostora u predjelu koljena za svoju kategoriju.

Modularni raspored omogućava prijevoz dugog tereta nakon preklapanja bočnog sjedala u 2. redu i suvozačevog sjedala. Kad nam je potrebna veća utovarna zapremina, možemo sjedala u 2. redu spustiti, a pregradnu mrežu klizno pomjeriti iza poleđine prednjih sjedala. Za iskorištenje maksimalne zapremine i još veće dužine može se spustiti čak sjedala u 2. redu i sjedalo prednjeg saputnika.

 

BROJNA MJESTA ZA ODLAGANJE NA DOHVAT RUKE

 

Praktičnost je jedna od ključnih riječi na kojoj se zasnivao dizajn novog Citroëna Berlingo Van. Ovo prostrano vozilo vam u predjelu prednjih sjedala nudi maštovita mjesta za odlaganje predmeta koji su vam svakodnevno potrebni, od najmanjih do najvećih. Ako ukupno saberemo zapreminu u mjestu za odlaganje ispod vozačevog ili suvozačevog sjedala, pretinca Top Box, donjem pretincu za sitnice, polici za odlaganje ispod stropa, velikih pretinaca u vratima, nosačima za čaše i na brojnim površinama za odlaganje, nudi čak 113 litara ergonomskih i jednostavno pristupačnih mjesta za odlaganje.

 

OPREMA I KORISNE TEHNOLOGIJE

 

Novi Citroën Berlingo Van pravi je koncentrat svakodnevno korisnih tehnologija.

Novi Citroën Berlingo Van je funkcionalan i praktičan, a također i pouzdan. Model je u trendu sa svojim vremenom i nastoji ponuditi sigurniju i bezbrižniju vožnju. U svom segmentu će izazvati pravi preokret, jer je opremljen:

 • sa 4 tehnologije za uspostavljanje veze, između ostalih posebno sa sistemima Citroën Connect Nav i Mirror Screen (Apple Car Play(TM) / Android Auto / Mirror Link®) odnosno sa bežičnim punjenjem pametnog telefona;
 • sa 20 tehnologija za pomoć u vožnji.
 

SURROUND REAR VISION

 

Citroën Berlingo Van nudi još nikada do sada viđenu inovaciju među gospodarskim vozilima: tehnologiju Surround Rear Vision za neusporedivu vidljivost.

Na 5-inčnom ekranu u boji, koji je ugrađen na mjestu unutrašnjeg retrovizora, prikaže se slika sa dvaju kamera (jedna u podnožju spoljašnjeg retrovizora na suvozačevoj strani, a druga na gornjem dijelu zadnjih krilnih vrata). Na ekranu se mogu prikazati tri različite slike:

 • kontrola nad okolinom iza vozila: na ekranu se prikaže slika okoline iza vozila sa veće razdaljine u osi vozila, tako da je vozač u različitim situacijama dobro upoznat sa događanjem u okolini;
 • kontrola nad bočnim površinama: na ekranu se prikaže slika bočnih površina na suvozačevoj strani vozila da ograniči mrtve uglove;
 • kamera za pomoć pri vožnji unazad - na ekranu se prikaže slika neposredne okoline iza vozila da pojednostavi izvođenje manevara u brzini za vožnju unazad.
 

POVEZIVA NAVIGACIJA BEZ SKRETANJA POGLEDA S CESTE

Povezivi navigacijski sistem 3D Citroën Connect Nav opremljen je funkcijom glasovnog prepoznavanja za upravljanje funkcijama navigacije, telefona i medijskih uređaja bez skretanja pogleda s ceste. U vezi sa povezivim uslugama, kao što je TomTom Traffic za posredovanje prometnih informacija u realnom vremenu, obavještava korisnika o lokaciji i cijenama benzinskih servisa i parkirališta te o vremenskoj prognozi. Sa funkcijom Mirror Screen možete sve aplikacije za vožnju koje ste instalirali na svom pametnom telefonu upravljati na 8-inčnom ekranu na dodir.

SNAGA VUČE ZA SVE IZAZOVE

Ako je novi Citroën Berlingo Van opremljen sistemom Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent, može prilagoditi snagu pogona prednjih točkova danom terenu i održati brzinu i tokom spuštanja po strmim nizbrdicama. Za još veću učinkovitost ova tehnologija – koja je uvijek dostupna u kombinaciji s paketom za gradilište – može djelovati u povezanosti sa 30 mm višim podvozjem, zaštitnom pločom ispod motora i točkovima velikog promjera (690 mm) s gumama Mud&Snow. (Za države: i rezervni točak standardnih dimenzija).

 

20 SISTEMA ZA POMOĆ U VOŽNJI

 

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 

Motori posljednje generacije

 

Nova laka konstrukcijska osnova i učinkoviti motori za dinamičko ponašanje na cesti, obilje udobnosti u vožnji i optimalne troškove upotrebe.

 • četiri dizel motora: BlueHDi 75 BVM, BlueHDi 100 BVM, BlueHDi 100 S&S BVM, BlueHDi 130 S&S BVM6 i EAT8;
 • benzinski motor PureTech 110 S&S BVM6 će biti dostupan tijekom 2019. Automatski 8-stupanjski mjenjač EAT8 "Efficient Automatic Transmission" posljednje generacije s ručicama za mijenjanje brzina na volanu nudi obilje udobnosti u vožnji na dugim razdaljinama kao i među mnogim svakodnevnim putevima.
 

Cjenovnik vozila od 09.10.2023.

Cjenovnik vozila (N1 varijanta) od 29.01.2024.

*Molimo Vas da nakon otvaranja cjenovnika osvježite memoriju Vašeg preglednika pritiskom na tipku F5 kako bi sistem učitao važeću verziju cjenovnika.

*Redovne cijene vozila po cjenovniku ne uključuju promocijski popust. Za promocijske cijene vozila, obratite se našim ovlaštenim Citroën konesionarima.

Cjenovnik sadrži:

 • Cjenovnik vozila
 • Cjenovnik doplative opreme
 • Cjenovnik produžene garancije

Cijene vozila su izražene u KM sa uračunatim troškovima transporta.
Cijene su informativne i zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Svi naši cjenovnici su kreirani u PDF formatu. Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...

 

Surround Rear Vision

Cabine Extenso®

Paket za teretni prostor

Senzor preopterećenja

Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova i preporuke za brzinu

Grip Control sa Hill Assist Descent

Prilagodljivi tempomat sa sistemom STOP (8-stepeni automatski menjač EAT8)

PDF katalozi

 

 

Sve naše brošure i katalozi su kreirani u PDF formatu.
Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...