Citroën Oli [all-ë] je zadivljujući konceptualni manifest inteligentnih ideja koje su usmjerene na transformaciju statusa quo. To je pravi put za električnu, optimističku i funkcionalnu mobilnost koji će u bliskoj budućnosti poboljšati svakodnevni život svih nas.

Citroën premijerno predstavlja novi identitet i novi logo marke, koji najavljuju novo uzbudljivo i važno poglavlje njegove historije.

Citroën slavi 40. godišnjicu modela BX koji je prvi put javnosti predstavljen 23. septembra 1982. godine ispod Ajfelove kule. BX je porodično vozilo iz 80-ih godina prošlog stoljeća upečatljivog stilskog dizajna s potpisom italijanske karoserijske kompanije Bertone koja je proizvela 2,3 miliona primjeraka.

Sa više od 260 000 prodatih primjeraka, od svog lansiranja 2018. godine, C5 Aircross je uspjeo da se istakne u veoma konkurentnom segmentu kompaktnih SUV-ova zahvaljujući svojoj prostranosti u kabini, modularnosti, i,svom jedinstvenom komforu. C5 Aircross predstavlja uzor po pitanju praktičnosti i nudi opušteno iskustvo u kabini.