Citroën se odlučio u 2017. godini lansirati ofenzivu sportskih terenskih vozila neviđenih razmjera koja uključuje raskrivanje dva nova modela. C5 Aircross koji je bio prvi put predstavljen na salonu u Šanghaju i bit će u prodaji u Evropi krajem 2018. godine. Drugo sportsko terensko vozilo Citroën C3 Aircross je nešto kompaktnije i bit će uskoro predstavljeno javnosti, a u Evropi će biti u prodaji već u 2017. godini.

Citroën C5 Aircross, koji je inspiriran konceptnim vozilom Aircross i predstavljen  2015. godine, odlučno dokazuje svoju različitost: jedinstven izgled, pun energije i pouzdanosti koji je usklađen sa genima marke Citroën i s osnovnim zapovijedima sportskih terenskih vozila.

C5 Aircross će značajno utjecati na jednu od glavnih etapa programa Citroën Advanced Comfort® preko ovjesa sa progresivnim hidrauličkim podizačima, koji je za njega dostupan premijerno na svijetu i sa kojim nudi jedinstveno ponašanje na cesti karakteristično za marku Citroën. Svako putovanje je zaista pravi poziv na putovanje. Nudi obilje prostora na svim mjestima za sjedenje i odlikuje se najboljom tehnologijom za još jednostavniju vožnju te savremenim i univerzalnim pristupom udobnosti.