top 12 2021Prodajna mjesta Test vožnja Zatražite ponudu

  • Informacije o modelu
  • Foto galerija
  • Video galerija

NOVI CITROËN C5 AIRCROSS

ULTRA UDOBAN I PODESIV SUV

NARUDŽBE OTVORENE

Citroën otkriva novi C5 Aircross SUV, oblikovan klasično za SUV vozilo sa velikim točkovima, robusnim i muskularnim dizajnom sa uzdignutim podvozjem. Ovaj model ima u potpunosti unikatan Citroën karakter, snažne mogućnosti stila, kao što je Airbump®, velike točkove promjera 720 mm, razmak od tla 230 mm, lim praga i štitnike blatobranskih koševa, krovne nosače i veliki broj mogućnosti personalizacije izgleda. Kao pravi ambasador programa Citroën Advanced Comfort®, novi C5 Aircross izdvaja se kao najudobniji SUV u svom segmentu, zahvaljujući dvjema ekskluzivnim inovacijama marke Citroën: ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima i sjedalima Advanced Comfort. Tri individualna, klizeća, nagibno podesiva i preklopna zadnja sjedala čine C5 Aircross najmodularnijim i najprostanijim sportskim terenskim vozilom u svojoj klasi. Zapremina prostora za prtljagu, koja se kreće od 580 do 720 litara, postavlja nove standarde u ovoj oblasti. Konačno, sa 20 tehnologija za pomoč u vožnji i 6 tehnologija povezivanja, ovo je zaista SUV nove generacije.

POGLEDAJTE VIDEO SNIMKU!

 

DIZAJN

Odvažan i ekspresivan identitet

Sa dužinom od 4,50 m, ovaj model se izdvaja po svom moćnom i dinamičnom karakteru, bez agresivnosti. Donosi novine u SUV segmentu svojim širokim i moćnim dizajnom prednjeg dijela, visokim i oblikovanim poklopcem motora, lebdećim linijama naglašenim grafičkim karakteristikama, kao što je Airbump®, velikim točkovima promjera 720 mm, razmakom od tla 230 mm, limom praga i štitnicima blatobranskih koševa, kao i prefinjenim stilskim duokromatskim krovnim nosačima.
 
Novi C5 Aircross SUV posjeduje pomični panoramski krov. Sa bočnog profila možemo primijetiti lebdeći krov i neprekinute staklene površine koje naglašava kromirani dodatak u obliku slova "C" koji svjedoči o prostranoj unutrašnjosti. Zadnji dio, širok i visok, formira prostor za prtljagu visoke klase (od 580 do 720 litara). Zadnja svjetla imaju četiri LED duguljasta modula na svakoj strani vozila.
 

DIZAJN

Kabina koja nudi zaštitu i osjećaj udobnosti

Kabina novog C5 Aircross SUV je prostrana i veličanstvena. Kombinira široke prostore i lepršave linije, zadržavajući funkcionalnost. Posjeduje robusnu armaturnu ploču, sa horizontalnim rasporedom i termički apliciranim banerom koji se prostire cijelom širinom.
 
Na vozačevoj strani nalazi se digitalna instrument tabla, koja se može podešavati, sa 12.3-inčnim ekranom na dodir na kom se prikazuju odabrane informacije u vezi sa vožnjom u vidokrugu vozača.
 
Široka i visoka središnja konzola, udobna sjedala postavljena na visinu, kako bi se stvorio osjećaj kontrole nad putevima, kao i odabir boja i materijala, dodatno se pobrinu za osjećaj sigurnosti i luksuza u unutrašnjosti.
 

Rođenje novog vozila C5 Aircross

Novi C5 Aircross SUV je najnoviji dodatak paleti marke Citroën. Direktno inspiriran Citroën Aircross konceptom predstavljenim 2015., novi C5 Aircross nastavlja s Citroënovom ofenzivom SUV nakon uspješnog lansiranja vozila C3 Aircross SUV u 2017. godini. Citroën odgovara na očekivanja klijenata: Inspired By You!

 

30 mogućih kombinacija spoljašnosti, 5 unutrašnjih ambijenata

Novi C5 Aircross SUV nudi širok spektar mogućnosti podešavanja izgleda. Ovo uključuje 30 mogućih kombinacija spoljašnosti, sa sedam boja karoserija (Polar White, Pearl Black, Platinum Grey, Steel Grey, Volcano Red, Tijuca Blue, Opalescent White) i tri paketa u boji (Anodised Silver, Anodised White i Anodised Red). Boje karoserije mogu se kombinirati sa krovom u biserno crnoj nijansi.

Podešavanja se prostiru i na unutrašnjost sa pet različitih kombinacija koje se poigravaju sa svjetlošću, toplotom i prefinjenošću: kao dodatak standardnoj kombinaciji unutrašnjosti, novi C5 Aircross SUV nudi Wild Grey, Metropolitan Beige, Metropolitan Grey i Hype Brown ambijente, svi u kombinaciji sa sjedalima Advanced Comfort.

 

Kombinacije unutrašnjosti

Ambijent Wild Grey

Ambijent Wild Grey izražava dinamičnost i vitalnost: tkanina Stone Grey i crna koža na sjedalima, sa narančastom trakom na gornjem dijelu naslona, u kombinaciji sa obrubom konzole i armaturne ploče u sivoj boji.

Ambijent Metropolitan Beige

Ambijent Metropolitan Beige stavlja akcenat na kabinski prostor i prefinjenost: teksturirana koža Grey i tkanina Graphite, u kombinaciji sa tamno sivom trakom na gornjem dijelu naslona i bež sivom nijansom konzole i armaturne ploče.

Ambijent Metropolitan Grey

Ambijent Metropolitan Grey igra se prefinjenošću tonova: teksturirana koža Graphite i tkanina Graphite, u kombinaciji sa tamno sivom trakom na vrhu i sivom nijansom konzole i armaturne ploče.

Ambijent Hype Brown

Ambijent Hype Brown kombinira visoku klasu i luksuz: napa koža Brown i sjedala od crne kože, sa ukrasnom trakom od alcantare u svjetlo sivoj boji na gornjem dijelu naslona sjedala. Konzola Brown, obruba armaturne ploče i štitnik instrument table; volan u dvobojnoj punoj zrnastoj koži Black/Brown.

 

UDOBNOST

Ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima

Kreiran kao svjetska ekskluziva od strane marke Citroën, novi Citroën C5 Aircross SUV posjeduje ovjes koji nudi ultimativni komfor u toku vožnje. Inovativni ovjes ublažava i apsorbira veće deformacije i također manje nepravilnosti ceste, kako bi putnici imali osjećaj letenja iznad ceste, dok pruža izuzetno ponašanje na cesti i dinamičnost. Dok klasičan ovjes čine amortizer, opruga i mehanički graničnik, ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima ima i dodatna dva hidraulična graničnika, jedan za rastezanje i drugi za kompresiju. Prvi ima funkciju povratnog udara, a drugi kompresije. Kod snažnije kompresije i snažnijeg rastezanja pomicanje progresivno usporavaju i time sprečavaju nagla zaustavljanja na kraju hoda. Kod blage kompresije i blagog rastezanja graničnici djeluju kao „leteći tepih“ jer ublažavaju vibracije sa ceste.

 

SJEDALA ADVANCED COMFORT

Novi C5 Aircross SUV posjeduje široka sjedala i naslone, inspirirana svijetom dizajna namještaja. Inovativni dizajn, u kombinaciji sa pijenom visoke gustoće u centralnom dijelu sjedala i pijenom gustoće 15 mm na površini, osigurava stalnu mekoću i dobru podršku bez ikakvog propadanja. Novi Citroën C5 Aircross SUV ima prednja sjedala sa podesivom visinom i naslone za ruke za podesivom visinom i rasponom. Prednja sjedala imaju grijanje i višetočkovni masažni sistem. Vozačevo i suvozačevo sjedalo imaju opciju korištenja ekrana na dodir za odabir jednog od pet dostupnih programa koji kombiniraju lumbalnu masažu sa masažama leđa i ramena.

NAJMODULARNIJI SUV U SVOM SEGMENTU

Sa svoja tri individualna zadnja sjedala, novi C5 Aircross izdvaja se u svom segmentu. Ova sjedala su jednake širine i pružaju isti razinu udobnosti za sva tri putnika u drugom redu. Podesiva na preko 150 mm, ova sjedala mogu se pomjerati naprijed i nazad, kako bi se kabina ili prostor za prtljagu transformirali u skladu sa potrebama putnika. Mogu se pomjerati u pet različitih pozicija. Ova sjedala se sklapaju, kako bi se kreirao perfektno ravan podni prostor, zahvaljujući dvostrukom nivou poda prostora za prtljagu. Novi Citroën C5 Aircross SUV također nudi brojna mjesta za odlaganje, sa središnjim naslonom za ruke koji prekriva rashladni dio, dio za odlaganje sitnica i široki pretinci za odlaganje u vratima. Također, posjeduje veliki dio za odlaganje u prednjem dijelu središnje konzole koji je opremljen dijelom za bežično punjenje pametnih telefona.

 

UDOBNOST

Zvučno izoliran putnički prostor kao u čahuri ličinke

Novi SUV Citroën C5 Aircross kreiran je tako da osigura izolaciju buke, sa smanjenim ulaskom zvukova sa puta ili od vjetra, zahvaljujući višeslojnim prednjim staklima dvostruke debljine i izolacijskog sloja, što putnicima osigurava izvrsnu izolaciju od ceste, skoro kao u čahuri. Poseban akcent stavljen je na zvučnu izolaciju motornog prostora.
U cilju postizanja optimalne udobnosti za putnike, novi Citroën C5 Aircross također nudi sistem pročišćavanja zraka u kabini, AQS, što znači “Air Quality System” (sistem kvalitete zraka), koji otkriva vanjska zagađenja zraka i filtrira ih automatski podešavajući način cirkuliranja u kabini.
 

TEHNOLOGIJA

Tehnologije posljednje generacije

Novi C5 Aircross SUV dolazi sa širokom ponudom vrhunskih sistema za pomoć u vožnji, sa 20 tehnologija za sigurnost, udobnost i pojednostavljenu vožnju, bez obzira na vanjske uvjete.

 

20 TEHNOLOGIJA ZA POMOĆ U VOŽNJI

next
prev

HIGHWAY DRIVER
ASSIST

Ovaj sistem predstavlja prvi korak prema autonomnoj vožnji, jer dopušta vozilu da kontrolira vlastite funkcije brzine, smjera vožnje i položaja na voznoj traci. Djeluje u povezanosti sa prilagodljivim tempomatom sa funkcijom Stop&Go, čime se vozilo može zaustaviti i automatski ponovo pokrenuti, na osnovu pokreta vozila ispred njega.

PROŠIRENI SISTEM ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA ZA OGRANIČENJE BRZINE

Ovo terensko vozilo prepoznaje znakove ograničenja brzine i prikazuje ove informacije na instrument ploči. Vozač može prikazanu brzinu jednom samom kretnjom odabrati kao referentnu vrijednost tempomata ili limitatora brzine vozila. Osim prometnih znakova ograničenja brzine, sistem prepoznaje i neke od prometnih znakova za signalizaciju i vozaču ih prikazuje na instrument ploči (znak Stop / jednosmjerna cesta / kraj zabrane pretjecanja).

AUTOMATSKO PREBACIVANJE
DUGIH SVJETALA

Osigurava bezbrižnu i sigurnu noćnu vožnju s automatskim prebacivanjem sa dugih na kratka svjetla (i obrnuto).

 

TEHNOLOGIJE

6 tehnologija povezivanja

Novi C5 Aircross SUV pruža putnicima intuitivne sisteme vrhunske tehnologije za povezivanje koje će putnicima omogućiti uspostavljanje veze između digitalnog svijeta i vozila: 8-inčni ekran na dodir koji sa kapacitativnom tehnologijom, preko kojeg može korisnik birati podešavanja za svoje vozilo, pristupiti do multimedijskog sistema, telefona, klima uređaja, navigacije i do funkcije Mirror Screen, Citroën Connect Nav.
 
Citroën Connect Box s paketom SOS i automobilskom asistencijom, bežično punjenje pametnih telefona i ConnectedCAM Citroën™ kompletiraju ovu ponudu za povezivanje.
 

MOTORI

Novi automatski mjenjač EAT8
Novi motori Euro 6.2

Novi C5 Aircross SUV nudi veliki broj efikasnih i snažnih motora Euro 6.2 sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 8-stupanjskim automatskim mjenjačem: 2 benzinska motora: PureTech 130 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i PureTech 180 S&S sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. 3 dizelska motora: BlueHDi 130 sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, BlueHDi 130 S&S sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i BlueHDi 180 S&S sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.
 
Dostupan je sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačem posljednje generacije EAT8, "Efficient Automatic Transmission" s načinom upravljanja Shift and Park by Wire za još bolju učinkovitost i više udobnosti u vožnji: zahvaljujući dvjema dodatnim brzinama osigurava čak do 7 % nižu potrošnju goriva u usporedbi s mjenjačem EAT6, dvije dodatne brzine optimiziraju promjenu brzina i osiguravaju tekuće mijenjanje brzina.
 

UDOBNOST

Sjedala Advanced Comfort

Modularnost sjedala 

 

SIGURNOST

Active Safety Brake

Grip Control sa Hill Assist Descent 

Coffee Break Alert

Park Assist

 

POVEZIVANJE

Connected Cam

Vision 360°

Automatski mjenjač EAT8

Dodatak h gorivu AdBlue®