• 1


Prodajna mjesta Test vožnja Zatražite ponudu

 • Informacije o modelu
 • Cjenovnik
 • Foto galerija
 • Brošure

Novi kompaktni SUV - C3 AIRCROSS

Citroën se odlučio u 2017. godini lansirati ofenzivu sportskih terenskih vozila neviđenih razmjera koja uključuje otkrivanje dva nova modela. Nakon vozila C5 AIRCROSS, koje je prvi put predstavljeno na salonu u Šangaju, sada će nam se u svom svjetlu predstaviti Citroën C3 AIRCROSS! Prodaja ovog još kompaktnijeg sportskog terenskog vozila će početi u Evropi na jesen 2017.

POGLEDAJTE VIDEO SNIMKU!

Novi Citroën C3 AIRCROSS, koji je inspiriran konceptnim vozilom Aircross i predstavljen početkom 2017. godine, dio je ofenzive marke na segment sportskih terenskih vozila. Model već sam po sebi dokazuje svoju različitost sa jedinstvenim, a ujedno izdržljivim i originalnim stilskim dizajnom koji je usklađen s genima marke Citroën i osnovnim zapovijedima sportskih terenskih vozila. Pogledajte ga na video snimku.

 

SUV nove generacije

Citroën C3 AIRCROSS najavljuje svoju različitost unutar klase sportskih terenskih vozila svojim snažnim, originalnim i savremenim držanjem.

Njegov stil je robustan, a istovremeno zaštitnički zahvaljujući visokom poklopcu motornog prostora kojeg naglašava kromirani logotip dvostruke strelice u kojem je integrirano osvjetljenje s LED diodama.

Zadnja ugaona stakla, koja je najavljivao već koncept C-Aircross, izrađena su od polikarbonata s filmom u boji na sredini, čime stvaraju snažan grafički kontrast u predjelu zadnjeg stuba. U unutrašnjosti ovog sportskog terenskog vozila nove generacije možete iskoristiti prednosti visokog položaja za vožnju.

 

BEZ PROBLEMA PO SVIM TERENIMA: POBOLJŠANA SNAGA VUČE UZ SISTEM ZA POMOĆ ZA KRETANJE NA UZBRDICI

S ovim sportskim terenskim vozilom imat ćete prevlast nad cestom! Zahvaljujući uzdignutom podvozju, velikim točkovima i sistemu za poboljšanu snagu vuče (Grip Control) i sistemu za pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Assist Descent) usudit ćete se voziti na svim vrstama cesta. Citroën C3 AIRCROSS može pogonsku snagu prednjih točkova prilagođavati danom terenu i održati brzinu tokom spuštanja po strmim nizbrdicama.

OKRETAN U GRADU ZAHVALJUJUĆI SISTEMU PARK ASSIST I NAČINU TOP REAR VISION

Citroën C3 AIRCROSS se dobro snalazi kako u gradu tako i izvan njega, zato će pojednostaviti vašu svakodnevnicu. U gradu će vas njegova tehnologija Park Assist pratiti kod izvođenja manevara tokom parkiranja.
Kamera za pomoć u vožnji unazad s načinom Top Rear Vision će vam na 7-inčnom ekranu na dodir prikazivati sliku područja iza vozila pod uglom od 180°.

 
 
 

IZDRŽLJIV I ZAŠTITNIČKI OBLIKOVNI DIZAJN

Zahvaljujući mišićavim linijama poklopca motornog prostora, koji je kratak i ujedno visok, novi C3 AIRCROSS se odlikuje potpuno inovativnim držanjem u svom automobilskom segmentu.
Daje dojam izdržljivosti i privlači poglede s oblikovno prepoznatljivim prednjim i zadnjim svjetlima. Zbog horizontalno uravnoteženih linija i raskošnih oblina je njegov izgled bez trunke agresivnosti. Sportsko terensko vozilo je preuzelo prepoznatljive grafičke elemente marke Citroën kao što su optički blokovi u dva nivoa koji naglašavaju izraz prednjeg dijela vozila, posebno s oblikovno prepoznatljivim svjetlima koja su karakteristična za najnovije kreacije marke.
Na zadnjem dijelu izraziti bokovi naglašavaju širinu vozila C3 AIRCROSS i snažan karakter sportskog terenskog vozila. Zadnja svjetla sa 3D efektom dokazuju da pripada istoj porodici u koju spadaju i novi C3 i koncept C-Aircross.
Kao pravo sportsko terensko vozilo i novi C3 AIRCROSS ima na bočnim površinama ugrađene produžetke blatobrana u predjelu blatobranskih koševa i donje dijelove karoserije u boji materijala koji ga štite od manje silovitih udaraca.

 

85 KOMBINACIJA: IZABERITE BOJE!

Od osam boja karoserija, četiri boje krova i četiri paketa u boji možete sastaviti Citroëna C3 AIRCROSS po svom ukusu. Ukupno vam je dostupno čak 85 kombinacija.
Ništa nije prepušteno slučaju, niti individualizacija izgleda koja je osmišljena do najmanjih detalja: zadnja ugaona stakla s učinkom žaluzine i nosači krovnog prtljažnika pridružuju se dodacima u boji na kućištu vanjskih retrovizora, ukrasnim profilima farova i srednjim ukrasima točkova.
Individualizacija izgleda je u igri i u putničkom prostoru, gdje možete birati između pet potpuno različitih kombinacija unutrašnjosti.
U serijskoj opremi su dostupne sljedeće kombinacije unutrašnjosti: Metropolitan Grey, Urban Red, Hype Mistral i Hype Colorado. Svaka od njih nudi veoma raznolik unutrašnji ambijent koji skoro podsjeća na svijet mode odnosno namještaja.
Po želji možete kombinirati živahne klasične boje ili se odlučiti za umirene kontrastne nijanse. Dostupan vam je i širok izbor felgi iz kolekcije stiliziranih 16-inčnih ukrasnih poklopaca te 16- ili 17-inčnih aluminijskih felgi s dijamantnom obradom.

 

CITROËN ADVANCED COMFORT

Novi C3 Aircross, koji ostaje vjeran genom marke i programu Citroën Advanced Comfort®, rezultat je cjelokupnog stručnog znanja marke Citroën i nudi vam optimalnu udobnost u vožnji.

Na taj način brine da se na svakom putovanju osjećamo što ugodnije, jer ublažava sve nepravilnosti na cesti i putnici se osjećaju kao u čahuri.

O izuzetnoj udobnosti vozila C3 svjedoče:

 • udobna sjedala zahvaljujući širokim i raskošnim sjedištima,
 • udoban ovjes s klasičnim podešavanjem marke Citroën za najrazličitije uvjete u vožnji,
 • udobnost s aspekta izolacije zahvaljujući pažljivo dorađenoj zvučnoj izolaciji.
 

PANORAMSKI KROVNI PROZOR

Njegova velika staklena površina (skoro jedan metar duga zastakljena površina) i velike dimenzije otvaranja omogućuju vam da iskoristite prednosti izuzetne osvijetljenosti i pružaju vam dobar osjećaj kako u otvorenom tako i u zatvorenom položaju. Svako putovanje tako postane potpuno posebno iskustvo.
Korisnik mora samo pritisnuti na jednog od dva intuitivna električna prekidača kada želi otvoriti krovni prozor ili promijeniti položaj sjenila da podesi razinu osvijetljenosti u putničkom prostoru.

 

KORISNE TEHNOLOGIJE

PROZIRNI EKRAN ZA PRIKAZ PODATAKA

Zahvaljujući prozirnom ekranu za prikaz podataka vozaču su sve vrijeme dostupne važne informacije za vožnju bez skretanja pogleda s ceste: informacije se u bojama projektiraju na prozirni ekran u vašem vidnom polju.

HANDS-FREE PUNJENJE PAMETNOG TELEFONA

Citroën C3 AIRCROSS vam nudi intuitivne mogućnosti za povezivanje. Na posebnom mjestu za odlaganje na središnjoj konzoli možete bežično odnosno indukcijski napuniti vaš pametni telefon. Do aplikacija na vašem pametnom telefonu možete pristupiti na 7-inčnom ekranu na dodir zahvaljujući funkciji Mirror Screen preko protokola Apple CarPlay i Android Auto.

 

12 SISTEMA ZA POMOĆ U VOŽNJI

 1. Suverenost u vožnji
 2. Park Asist
 3. Automatsko prebacivanje svjetala
 4. Prepoznavanje znakova ograničenja
 5. Active safety brake

Citroën C3 AIRCROSS se dobro snalazi kako u gradu tako i izvan njega, tako da je nadasve praktičan za svakodnevne potrebe i također jednostavan za parkiranje zahvaljujući kameri i radarima za vožnju unazad. Tehnologija Park Assist pojednostavljuje i prati vaše manevre kod bočnog parkiranja, bilo da je u pitanju pravokutno ili koso parkiranje.

Ova funkcija upravlja prebacivanjem između dugih i kratkih svjetala ukoliko u prometu prepozna druga vozila. Vožnja noću će biti znatno sigurnija, jer ćete moći da se usredotočite prije svega na vožnju.

Funkcija za očitavanje prometnih znakova i preporuka o ograničenju brzine vozila pomaže vam prilagoditi vožnju s obzirom na informacije koje je snimila kamera. Sve vrijeme prikazuje trenutno važeću vrijednost ograničenja brzine.

POVEZLJIVOST I INTUITIVNOST

 
 

MIRROR SCREEN

S funkcijom Mirror Screen, koja djeluje u vezi sa protokolima Android Auto, Apple Car Play™ i MirrorLink®, možete potpuno sigurno koristiti multimedijske sadržaje i aplikacije sa svog pametnog telefona. Sadržaje možete prenijeti na 7-inčni ekran na dodir i preko njega upravljati njima.

CONNECT NAV

Navigacijski sistem nove generacije djeluje u vezi s povezivim uslugama kao što je TomTom Traffic koji posreduje prometne informacije u realnom vremenu, lokaciju i cijene benzinskih servisa i parkirališta, informacije o vremenskoj prognozi i potraži lokalne interesne točke.

CITROËN CONNECT BOX

U slučaju kvara ili prometne nesreće, vozač može pomoću ove usluge (ili poziva u nuždi) uspostaviti vezu sa specijaliziranom službom za pomoć.

 
 
 

Cjenovnik vozila

*Redovne cijene vozila po cjenovniku ne uključuju promocijski popust. Za promocijske cijene vozila, obratite se našim ovlaštenim Citroën konesionarima.

Cjenovnik sadrži:

 • Cjenovnik vozila
 • Cjenovnik doplative opreme
 • Cjenovnik produžene garancije

Cijene vozila su izražene u KM sa uračunatim troškovima transporta.
Cijene su informativne i zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Svi naši cjenovnici su kreirani u PDF formatu. Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...

 

PDF katalozi

 

 

Sve naši brošure i katalozi su kreirani u PDF formatu.
Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...