c3Prodajna mjesta Test vožnja Zatražite ponudu

 • Informacije o modelu
 • Cjenovnik
 • Boje karoserije
 • Boje unutrašnjosti
 • Boje krova
 • Preporučene kombinacije
 • Brošure
 • Video sadržaj

C3

Citroën C3, limuzina inspirativnog izgleda, odlikuje se po svom jedinstvenom dizajnu, a zahvaljujući 97 mogućih kombinacija za individualizaciju izgleda spoljašnjosti ne sliči ni jednom drugom vozilu. Što se tiče udobnosti, Citroën C3 je dobio nova sjedala Advanced Comfort i ovjes što ga svrstava na prvo mjestu u svojoj kategoriji. Moderno i povezivo vozilo opremljeno je i sa dvanaest sistema za pomoć u vožnji, koji čine svakodnevni boravak u vozilu jednostavnijim. C3 je već stigao u sve naše salone.

POGLEDAJTE VIDEO SNIMKU!

 

NOVI
PREDNJI DIO

Prednji dio novog Citroëna C3 označava novi korak na području stilskog dizajniranja vozila iz prodajnog programa Citroën.

97 KOMBINACIJA ZA INDIVIDUALIZACIJU IZGLEDA

Novi Citroën C3 odlikuje se izuzetno energičnom osobnošću i ne sliči ni jednom drugom vozilu u svom segmentu. Ističe se svojom različitošću, a posebno svojim potencijalom za individualizaciju izgleda: 97 kombinacija spoljašnjosti, tri dekoracije za krov, tri kombinacije unutrašnjosti i nove felge.

CITROËN ADVANCED CONFORT®

Citroën C3 je dizajniran tako da svaku vožnju pretvori u trenutak blagostanja. Osjećaj udobnosti u unutrašnjosti vozila dodatno se naglašava novim sjedalima Citroën Advanced Comfort, kojim se dopunjuje iskustvo potpuno ugodne vožnje.

12 SISTEMA ZA POMOĆ U VOŽNJI

Citroën C3 opremljen je sa dvanaest sistema za pomoć u vožnji koji u svakodnevnom životu pružaju osjećaj sigurnosti i bezbrižnosti, omogućuju lakše izvođenje manevara, prate vožnju i upozoravaju na opasnost od prometne nesreće.

 

DIZAJN

Novi dizajn za još više raznolikosti: Citroën C3 preokrenut će ustaljene propise svog stereotipnog segmenta automobila zbog svog izražajnog stila i jedinstvene morfologije. Smjelim stilskim značajkama redizajniranog prednjeg dijela, koji prvi put predstavlja novi potpis marke inspiriran konceptnim vozilom CXPERIENCE, pridružuju se nova LED svjetla, novi aluminijski naplatci od 16 i 17 inča i nove zaštitne obloge Airbump®, što mu daje još robusniji izgled.

 

OSOBIT IZGLED

Citroën C3 najavljuje novi korak na području stilskog dizajniranja vozila iz prodajnog programa Citroën. Izrazitiji i dinamičniji prednji dio nadahnut je konceptnim vozilom CXPERIENCE.

 

DO 97 KOMBINACIJA SPOLJAŠNJOSTI

SASTAVITE INDIVIDUALNI IZGLED VAŠEG NOVOG CITROËNA C3

SEDAM BOJA KAROSERIJE

 

Uz postojeće boje karoserije (crna Perla Nera, siva Acier, siva Platinium, Sable i bijela Banquise) dostupne su i dvije nove svijetle boje, crvena Elixir i plava Spring.

 

ČETIRI PAKETA BOJA

Paket boja je skup raznobojnih dodataka. Uključuje ukrasne umetke za prednje farove i obrube zaštitnih elemenata Airbump®. Za novog Citroëna C3 dostupan je paket boja u smaragdno plavoj boji, koja će se kao nova boja pridružiti crnoj, bijeloj i crvenoj boji.

 

ČETIRI BOJE KROVA

 

Citroën C3 dostupan je sa novom modernom smaragdnom plavom bojom Émeraude (uz postojeće bijelu Opale, crnu Onyx i crvenu Aden). Boje krova uklapaju se sa bojom unutrašnjih retrovizora i naljepnicom zadnjeg ugaonog stuba.

 

TRI DEKORACIJE ZA KROV

Crvena, Émeraude ili Techwood. Odlučite se za individualni izgled krova i za svoj Citroën C3 odaberite jedan od tri grafička motiva iz ponude.

 

TRI KOMBINACIJE UNUTRAŠNJOSTI

Pored serijske kombinacije unutrašnjosti sa pročišćenim izgledom, za Citroën C3 su uz doplatu dostupne i dvije kombinacije unutrašnjosti koje uključuju posebne presvlake sjedala i dodatke u boji.

 • Kombinacija unutrašnjosti Émeraude dizajnirana je na kontrastnoj nijansi između pretežno tamnih boja i obojenih dodataka za dinamičniji izgled.
 • Kombinacija unutrašnjosti Techwood podsjeća na skandinavski namještaj sa raskošnim i na dodir mekanim materijalima.
 

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Za još više neusporedive udobnosti u vozilu, Citroën C3 je dizajniran po programu Citroën Advanced Comfort®. Budući da je riječ o životnom prostoru u pravom smislu riječi i da se u njegovu unutrašnjost može smjestiti pet osoba, Citroën C3 od sada nudi još veću udobnost u vozilu kako bi se naglasile sve njegove vrline.

 

NOVA SJEDALA
CITROËN ADVANCED COMFORT

Citroën C3 je nasljedio dizajn sjedala Advanced Comfort: to je 100-procentno Citroënova inovacija.
Raskošna sjedala pružaju više udobnosti, kako vizualno tako i fizički, zahvaljujući presvlakama s grafičkim efektom koje daju čvršću potporu lumbalnom dijelu.

 

300-LITARSKI PRTLJAŽNIKI
BROJNA MJESTA ZA ODLAGANJE

Osmišljen kako biste se osjećali kao kod kuće, Citroën C3 vam olakšava svakodnevnicu. Novi C3 nudi odlično osmišljeno središnje mjesto za odlaganje koje maksimalno oslobađa prostor u prednjem dijelu vozila, a osim toga ima i veliki pretinac za sitnice (6,25 l). U prednjim vratima novog Citroëna C3 nalaze se prostrana mjesta za odlaganje. Naposljetku, nema kompromisa u pogledu prtljage jer Citroën C3 nudi velikodušan prtljažnik od 300 litara zapremine.

 

TEHNOLOGIJE

C3 Citroën nadahnut je svojim korisnicima i njihovim načinom života te im olakšava svakodnevni život zahvaljujući cijelom nizu opreme za udobnost i sigurnost.

 

12 SISTEMA ZA POMOĆ U VOŽNJI
BEZBRIŽNI UŽICI U VOŽNJI

POMOĆ PRI
PARKIRANJU
NAPRIJED

Sistem za jednostavniju vožnju u gradu ima šest senzora za pomoć za čeono parkiranje koji po potrebi aktiviraju zvučno upozorenje.

OTKLJUČAVANJE VOZILA I POKRETANJE VOZILA BEZ KLJUČA

Ovaj sistem omogućuje zaključavanje/otključavanje te pokretanje vozila s ključem u džepu. Vozilo naime prepoznaje svog vozača čim se približi.

ACTIVE
SAFETY
BREAK

Ovaj sistem kočenja u nuždi smanjuje opasnost od sudara. Djeluje već pri brzini od 5 km/h i više, sprječava sudare sa statičnim i pokretnim preprekama i s pješacima. Ako vozač nakon upozorenja na opasnost od sudara ne reagira, sistem automatski aktivira kočenje vozila.

SISTEM ZA POMOĆ
PRI KRETANJU
NA UZBRDICI

Ovaj sistem za pomoć olakšava kretanje na uzbrdici. Sistem sprječava neželjeno kretanje vozila na uzbrdici kada se pusti papučica kočnice te djeluje na kosinama nagiba većeg od 3 % i stabilizira vozilo tokom dvije sekunde.

 

UPOZORENJE NA
VOZAČEVU
NEPAŽNJU

Ovaj sistem procjenjuje koliko je vozač pozoran tako što prepoznaje odstupanje od putanje u odnosu na podne oznake na putu. Ova funkcija je posebno prilagođena na brzim cestama pri brzini većoj od 65 km/h.

UPOZORENJE NA NENAMJERNU PROMJENU VOZNE TRAKE

Ovaj sistem pomaže spriječiti smanjenu pažnju vozača ili trenutke nepažnje za volanom pri brzini većoj od 60 km/h. Kada vozilo prijeđe bijelu crtu, a da pritom nije uključen pokazivač smjera, sistem aktivira upozorenje. Vozač dobija zvučno i vizualno upozorenje kada prijeđe crtu.

TEMPOMAT UZ POŠTOVANJE OGRANIČENJA BRZINE KAO REFERENTNE VRIJEDNOSTI

Funkcija prepoznavanja prometnih znakova i preporučivanja brzine bilježi prepoznatu brzinu i predlaže vam novu referentnu vrijednost tempomata-limitatora brzine vozila.

KAMERA
ZA VOŽNJU
UNAZAD

Prelaskom u vožnju unazad kamera omogućuje prikaz prostora iza vozila na glavnom ekranu. Ovaj pogled karakterističan je po tome što se prikazuju i oznake koje mijenjaju boju kako se približavate prepreci. Zaista prošireno vidno polje koje će olakšati manevriranje.

 

UPOZORENJE ZA ODMOR U TOKU VOŽNJE (COFFEE BREAK ALERT)

Sistem upozorava vozača kada je vrijeme za odmor, odnosno nakon dva sata vožnje pri brzini većoj od 65 km/h.

AUTOMATSKO
PREBACIVANJE
DUGIH SVJETALA

Ova funkcija upravlja prebacivanjem dugih i kratkih svjetala kada prepozna druga vozila u prometu.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA I PREPORUČIVANJE BRZINE

Sistem prepoznaje prometne znakove s ograničenjem brzine i o njima obavještava vozača. Ova brzina može se zabilježiti kao referentna vrijednost tempomata – limitatora brzine. Može se primijeniti pri bilo kojoj brzini. Sistem prepoznaje i prometne znakove za prestanak ograničenja brzine.

SISTEM ZA
KONTROLU
MRTVOG UGLA

Ovaj sistem s prikazom simbola u vanjskim retrovizorima upozorava na prisutnost vozila u mrtvom uglu. Sistem djeluje prema istom principu kao senzori za vožnju unazad te je veliki adut, na primjer u pogledu sigurnosti na gradskim cestama.

 

POVEZANOST *
NOVA PONUDA

Po prvi put novi Citroën C3 nudi jednostavniju i pregledniju ponudu povezivih usluga:

 • Connect Assist (sigurnost i asistencija),
 • Connect Nav (navigacija),
 • Connect Play (informacije i zabava).
Ponuda je nastala u sklopu programa Citroën Advanced Comfort®, čiji je cilj kupcima omogućiti jednostavniji i intuitivniji pristup povezivim uslugama tako da se zadovolje ključne potrebe: optimalna sigurnost, jednostavna navigacija i bolji doživljaj povezanosti.
 

CONNECT NAV

7-inčni zaslon osjetljiv na dodir novog Citroëna C3, smješten u sredini nadzorne ploče, uključuje novu generaciju povezive i taktilne navigacije. Pomoću prepoznavanja glasa možete njime upravljati za navigaciju, telefon i radio. Navigacija kombinira usluge koje se mogu povezati, poput TomTom Traffic, koja vam pruža prometne informacije u stvarnom vremenu te vizualno i zvučno upozorenje na opasna područja.

 

CONNECT PLAY
MIRROR SCREEN

Tehnologija Mirror Screen, kompatibilna s Apple CarPlay Androidom i Android Auto *, omogućuje dupliciranje prikaza aplikacija i kompatibilnog sadržaja sa vašeg pametnog telefona na dodirnom zaslonu vašeg Citroëna i upravljanje aplikacijama putem ovog zaslona. Praktičniji je, lakši i pouzdaniji.

 

CONNECTEDCAM CITROËN®

Novi Citroën C3 sadrži Citroën® ConnectedCAM tehnologiju. Zahvaljujući ovoj povezanoj kameri možete zabilježiti trenutke svog života slikama ili videozapisima (do 20 sekundi), a zatim ih objaviti na društvenim mrežama ili ih sačuvati za sebe putem besplatne aplikacije Citroën ConnectedCAM.

 

MOTORI POSLJEDNJE GENERACIJE
I AUTOMATSKI MJENJAČ EAT6

Novi Citroën C3 je opremljen efikasnim i učinkovitim motorima posljednje generacije koji su homologirani u skladu sa zahtjevima emisijske norme Euro 6: trocilindarski benzinski motori PureTech 83 (PureTech 83 S&S BVM5) i 110 (PureTech 110 S&S BVM6), dizelski motor BlueHDi 100 (BlueHDi 100 S&S BVM6).

A za još bezbrižniji i opušteniji doživljaj za volanom, novi Citroën C3 dostupan je uz motor s automatskim mjenjačem EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6).

*U BiH sustav radi s ograničenim mogućnostima.
 

Cjenovnik vozila od 03.01.2024.

*Molimo Vas da nakon otvaranja cjenovnika osvježite memoriju Vašeg preglednika pritiskom na tipku F5 kako bi sistem učitao važeću verziju cjenovnika.

*Redovne cijene vozila po cjenovniku ne uključuju promocijski popust. Za promocijske cijene vozila, obratite se našim ovlaštenim Citroën konesionarima.

Cjenovnik sadrži:

 • Cjenovnik vozila
 • Cjenovnik doplative opreme
 • Cjenovnik produžene garancije

Cijene vozila su izražene u KM sa uračunatim troškovima transporta.
Cijene su informativne i zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Svi naši cjenovnici su kreirani u PDF formatu. Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...

 

WPP0 - Bijela Banquise

 

WJM0 - Plava Spring

 

F4M0 - Siva Artense

 

EUM0 - Siva Sable

 

9VM0 - Crna Perla Nera

 

VLM0 - Siva Platinum

 

VHM5 - Crvena Elixir

 
 

Unutrašnjost Mica Grey

 

Unutrašnjost Ambient Emeraude

 

Unutrašnjost Ambient Techwood

 
 

Krov u crnoj boji Onyx

 

Krov u bijeloj boji Opale

 

Krov u crvenoj boji Sport

 

Krov u boji Emeraude

 
 

Paket u boji "RED"

 

Paket u boji "EMERAUDE"

 

Paket u boji "WHITE"

 
 

Za više kombinacija i ponudu obratite se odabranog ovlaštenog koncesionara Citroën.

Prodajna mjesta Test vožnja Zatražite ponudu

PDF katalozi

 

 

Sve naše brošure i katalozi su kreirani u PDF formatu.
Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...

Novi Citroën C3 - jer je život ljepši u bojama

 

Novi Citroën C3 - komfor kao kod kuće

 

Novi Citroën C3 - za lakšu vožnju

 

Novi Citroën C3 - uvijek povezan