Konceptno vozilo REVOLTE

GLAMUR, KRŠENJE PRAVILA I UZBUĐENJE

Kao mali gradski iznimno šik konceptni automobil, REVOLTE kombinira raskoš s daškom drskosti i posvemašnju dinamičnost, okrećući se budućnosti s hibridnim pogonom koji se može puniti.

 

NASLIJEĐE KOJE KRŠI ZAKONE

Sva suvremenost modela Revolte izražava se kroz stilističku provokaciju nadahnutu jednim od najslavnijih predaka: 2 CV. Nevjernik po prirodi, REVOLTE dovodi u pitanje sva pravila modela 2 CV i sustavno propituje vrijednosti u korijenu legende o tom automobilu.

Sva suvremenost modela Revolte izražava se kroz stilističku provokaciju nadahnutu jednim od najslavnijih predaka: 2 CV. Nevjernik po prirodi, REVOLTE dovodi u pitanje sva pravila modela 2 CV i sustavno propituje vrijednosti u korijenu legende o tom automobilu.

 

DINAMIČNA SILUETA

Zategnute linije, kompaktne dimenzije, lijepo oblikovane bočne stranice... REVOLTE pomiče ustaljene granice luksuza koje poznajemo dok otkrivamo suvremeni obris inače tipičan za vozila visoke klase.

Vrlo kompaktnih dimenzija, REVOLTE nedvojbeno iskazuje živahnost i dinamičnost.Nizak i dobro postavljen na sva četiri kotača, REVOLTE se doima kao da se odlučio suprotstaviti svim ograničenjima gradske vožnje.

 

ODVAŽAN STIL

Stilistički pristup konceptnog vozila REVOLTE tek izdaleka daje naznake da je riječ o automobilu na kakav smo naviknuli.Bez obzira je li riječ o izbočenim blatobranima, njegovu ispupčenom poklopcu motora ili oblikovanim bočnim stranicama, REVOLTE otkriva obrise snažne muskulature, izgledajući pritom kao da će svaki čas skočiti.Njegova karoserija također izlazi iz tradicionalnih okvira jer je krasi intenzivna sjajna ljubičasta boja.

 

RASKOŠNA KABINA

Lounge s 3 mjesta

REVOLTE ima dosad neviđenu konstrukciju na toj vrsti vozila, ističući posve nove i drukčije oblike.Usudio se ponuditi kabinu s tri sjedeća mjesta, osmišljenu poput lounge bara u kojoj svi oblici prilično nalikuju kućnom namještaju.

Meridien sofa

U prostoru za putnike nalazi se Meridien sofa suvremene obrade površine, čije tekuće linije spajaju prostor straga i prostor za suvozača. Točno na tom mjestu jedan od putnika sa stražnjeg sjedala može ispružiti noge i uživati u osjećajima što ih nudi ugodna i raskošna unutrašnjost.

 

SMJELE BOJE I MATERIJALI

Vrata koja se otvaraju u suprotnom smjeru na automobilu REVOLTE olakšavaju ulazak u vozilo i poput kutijice sa šminkom, otkrivaju raznobojnu unutrašnjost u kojoj se posebno ističe:

  • pletena crna koža
  • gusti tamnocrveni baršun
  • sjajan aluminij.

Izbačeni su konvencionalni materijali poput drva ili pak uobičajene boje. Unutrašnjost modela REVOLTE odaje smjelost, zadržavajući pritom svu raskoš.

 

INTELIGENTNE TEHNOLOGIJE

Pristup modela REVOLTE području inovacija u skladu je sa sklonošću raskoši.

Zaslon osjetljiv na dodir

U unutrašnjosti se nalazi zaslon osjetljiv na dodir obložen kristalima. Poput istinski filigranskog rada, ti intenzivno crveni kristali doslovce projiciraju sliku u kabinu... reciklirajući pritom zrak.

Stražnja klupa

Otmjena i šik, stražnja klupa nije samo vrhunski dokaz stila jer su u njoj smještene električne baterije automobila REVOLTE.

Krov

Krov vozila prekriven je fotonaponskim ćelijama koje daju energiju opremi za udobnost u vozilu, čak i kad je vozilo zaustavljeno, što znači da se ne moraju trošiti resursi električnih baterija u vozilu.

Ispupčeno staklo

Na prednjem dijelu pozornost privlači ispupčeno staklo koje ističe linije prednje maske. To staklo ima prozirni donji dio s pozadinskim osvjetljenjem, što na posve nov način prikazuje chevrone.

 

SUVREMENI AKTIVIST

Suvremenost i profinjenost vidimo i na motorima, jer se REVOLTE ističe hibridnim pogonom koji se može puniti i koji krase sljedeći elementi i značajke:

  • klasični termički motor malog obujma povezan s električnim, a oba mogu pokretati kotače
  • mogućnost vožnje u ZEV načinu (Zero Emission Vehicle), što znači posve električni pogon bez emisije CO2
  • mogućnost punjenja baterija koje napajaju elektromotor.
 

Foto galerija