AMI ONE CONCEPT, NOVA VIZIJA URBANE MOBILNOSTI

BORN CITROËN

Od 1919. Citroënova povijest ima svoje korijene u stvaranju nekonformističkih i revolucionarnih vozila. Citroën na Salonu automobila u Ženevi 2019. otkriva svoj pristup urbanoj mobilnosti, koji namjerava biti dostupan svima.

Koncept Citroën Ami One je Citroenova sloboda u gradu: #LibertyElectriCityMobility! Kombinira prednosti 100% -ne električne tehnologije sa šarenim dizajnom i potpunom lakoćom korištenja. Također postiže najviše ocjene na udobnost i praktičnost.

Prateći stope 2 CV-a, Ami One Concept se može prilagoditi svim vrstama uporabe "à la carte", od dijeljenja automobila do najma. Koncept "Friend One" propovijeda slobodu kretanja za sve i ima potencijal postati urbana i popularna ikona.

 

Ami One Concept ima kockasto tijelo i kompaktne dimenzije (2,50 m duge, 1,50 m širine i 1,50 m visine), što pokazuje njegovu robusnost, okretnost i izvanrednu upravljivost. Napravljena za grad, ona također ima zaštitu na svakom kutu tijela. Markeri stila - Airbump® integriraju specifične boje Out Of the Blue.

Ami One Concept je suvremeni objekt s izražajnim prednjim krajem koji je ukrašen elegantnim Y svjetlosnim potpisom inspiriranim konceptom CXperience. Svjetla za dnevnu vožnju i indikatori pokazuju dodir finesa svojom plutajućom strukturom. Boja karoserije Clockwork Orange i 2D logo na sredini lakirane crne površine okrepljuju pogled vozila.

Ami One Concept ima sve što je potrebno da postane "popularno" u gradu. Vozilo mobilnosti u gradovima hvali se dizajnom, inteligencijom i ekonomijom, što povećava nove mogućnosti kroz simetrične dijelove. To uključuje identična vrata s lijeve i desne strane, što rezultira različitim smjerovima otvaranja, koji su okrenuti na strani vozača radi lakšeg pristupa, a na strani suvozača za veću sigurnost. Postoje identični odbojnici, identična krila postavljena dijagonalno na odbojnike sprijeda i straga; identične klackalice na desnoj i lijevoj strani; reverzibilna dnevna svjetla (DRL) i stražnja svjetla na lijevoj i desnoj strani. Svaki dio karoserije vozila je robustan, jednostavan za sastavljanje i visoke kvalitete.

Još jedna karakteristična značajka vozila za mobilnost u gradovima je dizajn otvorenog krova. Otvaranje antracit sivog platna na krovu dopušta svjetlost i jednostavan je za korištenje. Pomicanjem i sklapanjem jednim pokretom, poklopac se zatvara plavom trakom i gumbom.

 

BORN-FREE

S ovim novim i jedinstvenim vozilom za mobilnost u gradovima, brand nastoji omogućiti individualnu mobilnost u gradu. Ami One Concept namijenjen je urbanim korisnicima s vozačkom dozvolom ili bez nje, koji dijele ljubav marke s istom ljubavlju prema slobodi kretanja.

Imajte na umu: Ami One je koncept koji nije dostupan za kupnju, bilo koja proizvodna inačica u skladu s britanskim zakonodavstvom.

 
 

Ami One Concept je 100% električan i lako se puni za dva sata. Doseže maksimalnu brzinu od 30mph bez emisije CO2 i ima domet od 60 milja što ga čini savršenim za gradska putovanja.

Nečujno, Ami One Concept je također siguran u okolišu jer je opremljen vlastitim zvučnim potpisom, koji je razvila agencija Start-Rec s dizajnerima Citroëna. Zvukovi koje emitira Ami One Concept odražavaju svu njegovu osobnost. Zvučna tema je analogna, udaljena od digitalnog klišea 'robota'. Zvučni identitet također je u skladu s europskim propisima uvedenim 1. siječnja 2019. Zbog sigurnosnih razloga, sva električna vozila sada moraju biti opremljena umjetnim zvukom pri malim brzinama kako bi upozorila pješake na njihov pristup.

 

BORN-CLEVER

Kupci pristupaju konceptu Ami One pomoću svojih pametnih telefona. Vrata se zaključavaju i otključavaju pomoću QR koda na aluminijskoj bazi kvaka na vratima. Kad uđu, vozači postavljaju svoj telefon ispred sebe u području bežičnog punjenja, a može početi interakcija između Ami One Concept i upravljačkog programa. Kad uđu, vozači postavljaju telefon ispred njih u određeno područje bežičnog punjenja i započinje dijalog između Ami One Concept i vozača. Informacije s telefona prikazuju se u vidnom polju vozača kao kod sustava s prikazom u glavi. Vozači tada mogu pristupiti svojim osobnim aplikacijama i nizu usluga putem svog pametnog telefona. Ami One Concept ima dva gumba na kolu upravljača: glasovnu naredbu za pozivanje pomoćnika i padajući izbornik aplikacije.

Citroën olakšava život svojih klijenata u smislu pristupa mobilnosti nudeći, nekoliko opcija dijeljenja automobila ili iznajmljivanja uz izbor odgovarajućih usluga (uključujući punjenje i parkiranje) putem aplikacije. Cilj je ispuniti sve putničke potrebe klijenta obraćajući se svim načinima na koje koriste mobilnost povremeno ili redovito, s obitelji ili prijateljima, individualno ili zajedničko. Mogućnosti dijeljenja automobila i najma mogu se prilagoditi zahtjevima mobilnosti svake osobe i treba riješiti svoju potrebu za pet minuta, pet sati ili pet dana korištenja, kao i korištenje tijekom dužeg vremenskog razdoblja s ponudom za najam za pet mjeseci ili dugoročnim ugovorima o najmu na pet godina.

 

Kabina je prostrana i koristi se funkcionalnošću. Vozačevo sjedalo (na tračnicama) i suvozačko sjedalo (fiksno) postavljeni su asimetrično kako bi se omogućio veći prostor i lako kretanje. Prostori za pohranu su genijalno osmišljeni kako bi maksimalno iskoristili svaki kutak kabine.

Timovi Citroën Style-a stvorili su originalni prostor za pohranu na suvozačevoj strani za smještaj torbe za kabinu. Sa stražnje strane, platforma kojoj se pristupa preko sklopivog vozačkog sjedala može se koristiti za povremenu prtljagu i opremljena je sigurnosnom kutijom s fluorescentnom jaknom i trokutom upozorenja.

 

MERCHANDISING

Imamo široku paletu robe koja obuhvaća iste principe dizajna kao Ami One Concept:

  • # RUN: vjetrobran razvijen u partnerstvu s francuskom markom Back To Alaska
  • # LISTEN: 5W prijenosni zvučnik Bluetooth
  • # DRIVE: privjesak za ključeve istog oblika i materijala kao i ručka vrata
  • # PLUG: kabel za punjenje kompatibilan s iOS-om i Androidom
  • # CARE: Silikonska kutija za pametne telefone razvijena u partnerstvu s markom Bone
  • # CHARGE: origami solarna minijatura stvorena u partnerstvu s francuskom tvrtkom Litogami
  • # PLAY: metalna zbirka minijature 1:43